TörténetA Kanjam frizbit - mint ahogy általában a frizbi valamennyi változatát - Amerikában (NY, Buffalo környékén) találták ki a 1970-es években. Kezdetben valóban a szemetes kukába dobálták a korongot - ezért is szoktuk kukafrizbiként emlegetni - és csak később, a 80-as években alakították ki a sajátos pontozás szabályait ill. tervezték meg hozzá a strapabíró és hordozható lemezvödröket, melyek specialitását az oldalukon található "instant" nyílás jelenti.


A szabadalmaztatás után az ipari gyártás és kereskedés 2005-ben kezdődött, azóta mintegy 50 országba jutott el, az amerikai földrészen kívül Európába, Ausztráliába és a Távol-Keletre is. Az original szetteken kívül megalkották a LED-fényes éjszakai, továbbá a vízi és a kisebb méretű szobai változatokat is, így aztán tényleg szinte bárhol, bármikor mód nyílik a játékra családi vagy baráti körben épp úgy, mint iskolai testnnevelés órákon, táborokban vagy más sportágak kiegészítő edzésprogramjában.


Természetesen, ahogy a legtöbb ügyességi játékot, ezt is elkezdték versenyszerűen játszani a rajongók, így 1990 óta minden évben van világbajnokság az USA-ban, 2013 óta pedig Európa-bajnokságot is rendeznek. Kontinensünkön Hollandiában, Nagy-Britanniában és Csehországban és Németországban szoktak versenyeket rendezni, de Szlovákiában, Belgiumban és most már nálunk is egyre többen ismerkednek a Kanjam-mel. Hiszünk benne, hogy Magyarországon is szép jövő vár a játékra és kedvelőire akár szabadidős tevékenységként, akár versenysportként űzik majd.

© 2020 KANJAM Frizbi Hungary | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el